In data de 22 Decembrie 2016, la Tiraspol a avut loc Seminarul Profesional “Formarea Prețurilor în Construcție. Particularitățile implementării programelor bazate pe WinSmeta Neo”. La seminar au participat membrii Uniunii Întreprinderilor din Industria Construcțiilor de pe malul stâng al râului Nistru.
Seminarul de o zi face parte dintr-o serie de 10 seminare profesionale, ce urmează să fie organizate pentru Beneficiarii Proiectului ”Îmbunătăţirea oportunităţilor şi serviciilor disponibile comunităţilor de afaceri de pe ambele maluri ale râului Nistru prin susţinerea Asociaţiilor de Business” din cadrul Programului ”Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”. Acest program este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD Moldova.
Formatorul – Valerii LAZARENCO (doctor în științe tehnice, reprezentant oficial al companiei WinSmeta în Moldova, estimator certificat) a vorbit despre:
1. Experiența de introducere a metodei bazate pe resurse în stabilirea costurilor construcției în Republica Moldova: particularitățile de stabilire a costurilor în construcție și calculul estimarilor folosind WinSmeta NEO;
2. Particularitățile aplicării metodei bazate pe resurse în Transnistria, cu ajutorul programei WinSmeta NEO: Cadrul normativ de stabilire a prețurilor a metodei bazate pe resurse și calculul costurilor cu folosirea programei WinСmeta NEO;
3. Convergența metodologiei de formare a documentației de estimare.

DSCN8338 DSCN8336 DSCN8334 DSCN8333 DSCN8326 DSCN8327 DSCN8328 DSCN8331 DSCN8332 DSCN8322