In data de 20 Ianuarie 2017, la Chișinău a avut loc Seminarul Profesional Particularităţile managementului financiar în ONG”. La seminar au participat membrii Asociațiilor de Business de pe malul drept al râului Nistru.
Seminarul, este al doilea Seminar Profesional din seria de 10 seminare profesionale, ce urmează să fie organizate pentru Beneficiarii Proiectului ”Îmbunătăţirea oportunităţilor şi serviciilor disponibile comunităţilor de afaceri de pe ambele maluri ale râului Nistru prin susţinerea Asociaţiilor de Business” din cadrul Programului ”Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”. Acest program este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD Moldova.
Formatorul – Valerii IAȘAN (Expert financiar, Consultant de planificare bugetară) a vorbit despre:
1. Obiectivele strategice ale managementului financiar și a surselor de venit: Instrumentele managementului financiar; Structura Politicii financiare; Surse de finanțare pentru ONG; Colectarea de Fonduri în cadrul ONG; Etapele programelor de finanțare; Etapele întocmirii și depunerii cererii de finantare.
2. Controlul cheltuielilor și analiza financiară: Tipuri de bugete; Planificarea Bugetului în cadrul ONG; Controlul asupra executării bugetelor.

P70120-101216 P70120-101147 DSCN5554 DSCN5551